Wednesday, August 26, 2009

~~under constructioN~~

+will be back wit new appearance :))+

Saturday, August 1, 2009

kondisi blog aku yang kritikal

aku rase macam siOt sekarang sebab dah lame x kemaskini blog. mungkin aku kene tggu tahun depan nak kemaskini sbab tahun depan aku kuar dri penjara gopeng tu..

kat penjara gopeng tu wifi nye sangat2 lembap. tolong sesape upgradekan wifi supaya aku ley update blog nie.. :(


Sunday, July 19, 2009

Allah itu maha adil dan saksama...

Michael Jackson (MJ) was known as the most loving person in the world. He gave up most of his assets for charity and all his life, he fought for equality of the African Americans, AIDS victims, Against Drug Abuse, Against Abortion, Against Child Labor and secretly channelled his properties for the hungry children of the world. However, he wasn't peace at heart. He always think of himself as a child trapped inside a man's body. Being Peter Pan is all his dream, never to grow up, forever a child. That inspires him to build Neverland - a heaven for children. Children of all ages and races are welcomed to Neverland. MJ had so much love to give.

However, he made a mistake which he didn't know of the consequences. He saw the peaceful life his brother, Jermaine (Muhammad Abdul Aziz) had as a Muslim - true, Jermaine faced so much pressure that he moved to Bahrain.

In 1989, MJ made a press conference which shocked the world, "I have seen the Islam in the life of my brother, I have read the books about Islam. And I'd love to someday feel the calmness and peace of Islam....."

Since that, MJ's life was never the same again.
He was accused of so many accusations against child molestation. MJ was not someone who can deal with much pressure as he is a 'delicate child'. All the extortion and black mail followed after that. Everything he did was being seen as wrong in the eyes of the Media. All these are to influence his fans to hate MJ. If he is hated, then he would not be influencial anymore.

For several years, he stayed in England. Getting motivation from a long time friend, Cat Stevens, who had converted into Islam - named Yusuf Islam. From him, MJ learnt how Yusuf had survived being Muslim. He made friends with a song writer, Zain Bhikha too, who wrote a song titled, "GIVE THANKS TO ALLAH", which he wanted MJ to sing whenever he is ready.

Following his trial, MJ withdrew to Bahrain, where he was the special guest of sheik Abdullah bin Hamad Al Khalifa, the son of Bahrain’s king. It was then that Michael began to give conversion more “serious thought.�
MJ stayed in Bahrain for approximately 3 years. He studied Islam, the prayers and learn to read the Koran (al-Quran).

Finally, he came back to Los Angeles and in November 2008 MJ had formally converted to Islam in a ceremony at a close friend’s house in Los Angeles.
He perform Haj with the King of Bahrain and son on December 2008.

He had a hidden agenda when he wanted to make a final comeback. He annouced in a press conference on March 2009, "This will be my final concert. I'll see you all in July...."

He planned that during his concert, he would announce that this is the FINAL concert as he wouldn't be performing anymore. He will declare that he is a Muslim and will only sing with Yusuf Islam and Friends.
At the end of the concert, he will be singing the song, "GIVE THANKS TO ALLAH" with Yusuf Islam. That is the reason why he chose London as his final concert venue instead of the USA. It was because he thought he could escape the USA's extortion, and that he could perform with yusuf Islam who is in England.

At 12.30am, 25th June 2009, he hugged his production manager and said, "After reherasing for 2 months, I am finally ready for the concert..."
Before leaving to sleep, he waved his dancers, "It was a good night everyone. I'll see you all tomorrow..."
The next thing... He was pronouced dead at 2.26am....

When 911 was called, there are so much questions asked. It is as if they didn't know who MJ is and where he lived. The questions asked are more towards to delay time.
The hospital said the autopsy result can only be obtained after 2 months - very illogical as even the worst African technology could obtain the result in less than 2 weeks.

MJ's family members opt for second private autopsy as they started to feel something fishy is going on. The result came out in about 4 days - MJ was drugged with high dosage of anaesthetic - drug that brings about a reversible loss of consciousness, if used to much could stop the heart from beating.

Another result which was not aired in the media was, MJ's stomach is empty of this drug, but his blood were filled with it - same case as the death of Marilyn Monroe.
The private doctors also found many needle marks, afraid to be forced injections given to MJ on his bed.

In CNN Live after a week, Barack Obama was interviewed. And he said, "I love MJ, I grew up listening to his songs. It is a great loss, but rest assured that there is no conspiracy in his death...."
Now, why must a President made such statement before the official autopsy result came out? How would he know that there is no conspiracy without the post-mortem result? Seems like someone is afraid of his shadows.

MJ was known to the world as a person who is against drug abuse. Why must he be addicted to drug, then? If he wanted to commit suicide, why rehearse for his concert? And why will he want to see his dancers the next day?

Enough about his death. I am sure people around the world is not stupid anymore. These supreme power can fool us during the Marilyn Monroe conspiracy, Martin Luther King and Princess Diana. But in this MJ's case, they left too many loopholes for those who think...!!

MJ's family was about to give him a Muslim burial with the help of The Brotherhood of Islam. But, the CIA showed up at Neverland's door - blackmailed them that if they do so publicly, Katherine (MJ's mother) would be pull off from MJ's 3 children's custody as well as MJ's estates. Instead, they'll hire Debbie Rowe for the purpose, and the court will be in their favour. So much for democracy and fairness...

Finally, they agreed to let MJ have a Muslim Burial in Neverland. But in condition, must show to the public a Christian Memorial Service, as to prove to the world that MJ was never a Muslim.

So, Staples Centre was just a normal show. That's why the coffin was closed and sealed.

MJ was buried days earlier. The Gold Coffin was empty. They were about to bury the Coffin according to Christianity ways in Hollywood - as in their deal with the USA Government.

These happened, because the USA is afraid of the rising numbers of Muslims in the world.

(Sheikh Ha**d)
The Brotherhood of Islam
Buletin of Bahrain

Saturday, July 18, 2009

apabila aku hangout dgn kakna, izzah, lin n cikla..

first of all.. i'm so so sorry sbb da lama x update blog.. blog ni update bila ad cite menarik and tyme aku balik uma je.. (coz kat pnjara gopeng wifi bapak lembap, nk donlod tujuh videos mgmbil mse 3 jam..!) huhu.. maaf ya kalian n kepada k.da juga yg btnya ttg entri baru aku.

em berbalik pade tajuk asal, ape yg blaku bila ktorg hangout..??

1st : pasti.... kereta akan bgegar dgn gelak ketawa kami.

semua org dlm kete ni keje ny buat lawak n lawak n lawak..
jadi semua sel2 lawak akn pecah disebabkn kelawakan tahap gaban mreka ini.. siyus..! x nmpak muka aku siyus ni..? mereka sgt lawak..

n yg pasti, pasti ad benda2 mnarik blaku.!

contoh nye cam tdi... cite ny, time kete yg dipandu cikla benti tyme lampu isyarat wane merah, ad kete di seblah, mamat la, 2 org.. (klu minah xde la aku usha kete sblh kan.. x kuase mak...!! wahahaha.. ) tgh bersenda gurau.. aku usha gk la kn... tetiba mereka plak usha n mnunjukkan peace pd ktorg. tyme tu ak da malu2 miaw sbb aku yg kanan skli n cikla d hadapan aku. tetibe nk jadi kn celita, mamat sblh pemandu tu mngeluarkan kamera SLR nye dan mnangkap gmbar kami.. ohh betul2 rasa spt artis aku tyme tu dan mereka itu spt paparazzi yg memegang kamera SLR..! dalam malu2 tu sempat gak aku buat peace. cm org kate malu2 miaw.. wahahahaha... lps tu lampu hijau n kereta ktorg bsaing,mak ai dia tgkap gmba mcm kami ni artis. malu nye aku.. siyus..! x nmpak muka aku siyus ni.? wahahahhha.. then cikla selaku driver n person pling tua men slow kete n xnak bsaing bg mgelakkan gmba ditgkap lg... ye la if korang kan, xkan nk bsaing terus kn..malu r. nnt byk lg gmba dtgkap.. plus aku jge merasa malu menguasai diri ye.. kehkehkeh,.. so, moral of the story : jgn usha2 lagi siapa yg park d sblah kereta kite.. malu you org tgkap gmba.. hahahahaha...
k tu je utk kali ini..

saya, karam singh walia, melaporkan utk TV 3 pulu 9 inci.. huhu..

Friday, June 26, 2009

sy budak baek..

aku benci duk belakang skli sewaktu kuliah skrg nie.... coz lecturer slaloo memberi tumpuan pde student d blkg....

then... nnt mesti lecturer akn pick sorang utk jawab soalan di hadapan.... dan yang pasti...
org2 yang di pick tu msti student duk di belakang... membe ak sllu kne... ko org terpilih... ak ckp kt die.. bkn snng nk terpilih taw jwb soklan lecturer.. ceh dlm ati aku glak sakan... wakakakaka..

erm.. ape die engt kami d blakang ni x pay attention.. aku tgok yg duk dpan releks je tidow.. keh3... plzz dun be skeptikal ... sy memberi tumpuan 120% d blkg itu wahai lecturer2 ku...

Tuesday, June 23, 2009

baju boria = malu...

huaa.. memang malu aku dibuat nye ngn budak2 senior kat tmpt aku nie.. nyris senior klu x lama aku seligi da..

membe aku, si mira z ngan aku mrancang memakai baju yg same pegi kuliah.. ok2.. msti korang cakap poyo nyeee laa kitorang nie.. k la..ak admit.. hari tu ak terasa nak mempoyokan diri.. aku pon ajak la membe aku pakai bju kurung yg sama kaler esok nye...

'mira z, sok kite pakai baju merah ngn tudung putih eh2..'
'ok sett..!! sok hari merah sedunia k..'

esok hari nye aku ngn membe aku pakai la baju yg sama.. dlm atie bajet shati sejiwa @ twin salah cetak r ngn mira z nie.. rse gle sonok je g kuliah.. bkepit sentiase.. (apsal aku terase poyo plk brkelakuan begini ye.. wakakaka...).

pehtu.. tiba mase lecture ak kat dewan kuliah, kitorg tggu la kat pintu dewan kuliah tu.. tggu dak2 lecture len kuar.. fuh2.. smgt neh nak masok dewan kuliah.. wakaka.. pehtu pintu pon di bukak ngn keluar muka seko2 yg sorang pon ak x kenal.. tetiba.. ade 2 org mamat ni aku kenal.. alamakkk.. abes laa.. msti ssuatu buruk akn blaku.. ak meramal..

perghh memang tepat ramalan aku.. ttiba kedengaran suara2 sumbang menyanyi dgn kuat nye..
'sepohon kayu daunnya rimbun.. lebat buah nya serta bunganya.. walaupun hidup seribu tahun kalau x sembahyang apa guna nya....bla2..'

pehtu sume memandang ke arh kami n dak2 senior yg tgh menyanyi nasyid tu.. mula2 muka sume pelik apahal kuar dri dewan kuliah trus bernasyid.. lecture agama ke tadi..?

pehhh... sentap aku dibuatnya.. sahih lagu tu ditujukan kat ktorg ats kesamaan baju yg kitorg pakai mcm nak nyanyi nasyid lagaknya.. peh hampeh nya senior.. tobat aku x pakai baju yg sama ngn mira z lagi lepas ni.. nyris mereka2 yg sengal i2 x menyanyikan lagu boria pulau pinang ke.. klu cmtu aku lari balik bilik tuka baju.. hampehh nye senior2 ni..

Saturday, June 6, 2009

hari yang benar2 indah..

hari ini benar2 indah buat aku... wat aku rase melayang layang... rse nak masok kn dlm sejarah dunia ~ hari paling indah dalam idup aku.. keh2.. nak taw nape...? bace la cite bawah ni.. enjoy...

pagi nie mak datang ke bilik n kejut aku.. dik bangunnn.. siap cepat kite nk g kenduri.. knduri...?? adeh2.. aku bab2 knduri ni yg aku malas yg amat nie.. aku org pling mls g knduri dlm uma... hehe.. mak wajib pegi ke mak...?? aku ngan mamai2 bertanya... jom la pegi dik.. x lama ponn... k2... jup adik nk siap.. ngan mamai n sisa2 ngantok masih ade aku g mndi n menyiapkan diri.. k mom i'm ready.... tyme aku siap tu akak2 aku n mak bapak aku sume da siap nunggu aku ngn muka penuh kebengangan.. keh2.. ampun2.. aku bsiap ngalah kan pgantin yg knduri nye aku bakal pergi tu.. kui2.. maap mak.. jnji x wat g..

dlm kete, mak aku cakap, dik ade 3 kenduri nak kene pegi ni.. k mak 3 jeee.... ape...?? tiga..??? nape x lapan je mak.. adoyai.. (ckp dlm ati je ni) cakap luar kne lempang free t.. keh2... ok la 3 pun 3 la.. da lame x melantak lauk knduri nie.. di mula kn knduri kat kampung aku ni je.. cis ley than aku mlantak.. x cukup tu, aiskrim free ngn cendol pon aku bedal gak.. keh2.. pehtu finish g knduri yg kedua dan ketiga..

knduri yg ketiga aku da cukup full.. udah2 le tu.. x larat nk sumbat makanan.. aku juz tgok akak aku makan n aku makan la gk sikit2.. pehtu tyme nak balik tu...sesuatu yg indah berlaku.. jeng2... keh2.. taw ape yg aku nampak....?? membe plkn aku... mesti korang ckp.. tu je..?? nmpk membe plkn je..? ape yg bez nye..? bukan 2 je... membe tu aku admirer beb... sampai skrg.. so imagine laa yeop... cmne rase.. keh2.. rase cm x pecaye aku ley jumpe die lg.. pehtu aku ngn muke gile sonok g kat die..n cmni dialog nye :

aku : wei2.. kemari kau..
dia : sape? aku ke..?
aku : ha ah ko la sape lagi.. (xkan makcik ko kot)
(die datang beb..)
dia : nape..?
aku : kenal aku x..?
dia: x.. sape ko? (mak aii gila malu aku)
aku : ko x kenal spe aku..? aku dak plkn ko la.. satu kompeni.. ape la ko ni.. cpt tul lupe membe..
(musykil aku dia ni.. aku penah satu kelas ngn die kat plkn, satu bas n mcm2 satu lagi la.. cmne die leh lupe.. isy2.. sadis nye admirer! die wat2 lupe.. aku nampo kg bru taw.. aku byk kali bekejesame ngn die ni..cne ley lupe..)
dia : oo name ko sape? ko dak kompeni aku ye..
aku : nama aku lila.. l.i.l.a.. ko lupe siap ko..
dia : oo..tak2.. ko watpe kat sini..?
aku : aku datang knduri ni la.. lagi mau tnya.. aku datang ngn famili aku.. tu mak aku.. (tunjuk mak aku yg tgh standby nak balik dah tu.. tggu jup mak anak mu tgh mgalami renjatan n kejutan skjp..)
dia : oyeke.. mne satu mak ko..?
aku : tu yg pakai baju ijau tu..
(tetibe datang sorang makcik ni dkt kitorang.. smbil bkate : hisy kamu ni ckp tu tangan xpyh la naik skli.. x sopan - die tegur membe aku ni sbb ckp smbil tgn naik skli.. keh2.. gelak aku daa..)
dia : xde.. ni membe plkn dulu.. jumpe balik kt sini..
aku : anak makcik ke ni..? (merujuk pada si dia)
makcik : bukan.. anak sedara makcik..(laa engt anak klu x ley aku beramah mesra ngn bakal mak aku ni.. wakaka..aku pun senyum kt makcik ni..)
aku : ko sambung mne ye skrg?
dia : aku sambung upsi.. ko sambung mne..? ko cuti ke nie..?( mak aii.. nak jadi cikgu cm x caye je aku.. keh2)
aku : aku kat matrik.. bukan cuti aku balik time weekend je..
(mase mmg da suntuk.. mak aku da jeling2 suh balik coz da abes salam org da)
aku : erm.. k la wei.. aku nak balik dah nie.. jumpe lagi ye..
dia : ok2.. hati2 d jalan raya...

aku n akak aku folo mak aku dri blkg menuju kete.. tyme aku ngah bejalan tu ati aku mlayang layang ntah kemana.. keh2.. gle sonok.. jalan cm x pijak tanah.. x sesia aku ikut mak aku g knduri... dpt jumpe org ak admirer.. keh2... so ade moral aku nak share kat sini..ape mak cakap or suruh tu ikut je pasti ade hikmahnya.. cam cite aku tadi kan2... menjadi hari paling indah wat aku hari ini... hehehe.. sgt syiok oo...

Friday, June 5, 2009

aku balik rumah... (atas permintaan ramai...)

sbb2 permintaan ramai...

aku balik umah seh minggu nie.. nie sume gara2 kakda ada kat umah.. kakda ni nak jmpe kemain susah.. cm menteri plak.. so di sebab kan rmai menyuruh aku balik... aku pon balik la.. balik2 je kene bahan ngn abg2 aku... chait.. pe pnye abang ntah.. panas je.. xpe diorg bahan2 aku tu tanda syg kat aku tu.. keh3.. kan2..

Saturday, May 30, 2009

kisah P2 T2 32...

ape tu..?? ape tu..?? huruf dan nombor apakah itu...?? klu korang nak taw (mmg teruja nk taw pon kan2..) tu la nombor bilik aku kt kolej kediaman aku... ehehehe... knape..?? knape ngn bilik aku nie..?? ade 2 pintu..?? ade cctv..?? setaraf ngan pan house..?? atau......... berhantu...? (ade keliwon..??) huhuhu...

denga sini... xde pape pun yg pelik pon dalam room aku nie.. pintu still satu.. cctv mmg xde(klu ade tu bukan bilik tu).. cume yg menjadi keunikannya ialah membe2 aku dlm nie.. ain ngan jia..
dua2 nie mmg menceria kn suasana bilik ni.. xde depa neh sunyi r bilik..
especially si jia.. klu die ade mmg havoc r bilik.. keh2.. tp die nak out da dari penjara gopeng ni, dapat tawaran len.. si ain ni plk dak ex - teluk intan.. penah skool convent.. so ade kaitan skit ngn membe2 aku yg len.. neway... aku syg korang lebeyh la...!!

aku tensen sebentar..

hari nie mak, abah, kakna n izzah datang dri teluk intan... nape..?? mestila mlawat aku kat penjara gopeng nie.. hahhaha... aku pesan kat kakna bawak laptop die, nak pinjam jup.. coz sini ader wifi.. kakna pon bawak la laptop die.. (fuhh cam x caye je kakna bgi pinjam laptop die, ase mati hidup semula...seyes..!!) ..
kakna pon bagi laptop die pade aku.. muke die seyes selambe.. cm x caye tu kakna coz kakna ni keje surf tenet je kt umah tue..
da dapat laptop aku pon g la bawak ke cafe nak surf tapi yg menjadi kesiotannya laptop akak aku ni x dapat nak detect wifi kat pnjara gopeng ni..
isyy.. hampa lagi aku... at last aku pinjam broadband membe aku ni.. haa ni yg dapat post kat blog nie.. hehehe.. pehni nak minx broadband jela kat abang aku.. bleyh x..?

Friday, May 29, 2009

promosi celcom di matrik

baru2 nie celcom buat promosi di matrik aku.. promosi menjual nombor u-pax.. fuh macam menarik... aku cadang nak beli untuk akak sedara aku yang memang cari nombor u-pax.. aku ngn kondifen nye (confident) menarik tgn membe2 aku suh temankn beli nombor u-pax..

wei jom la teman aku beli nombor, akak sedara aku cari nombor upax da lame da.. x dpt2.. bkn senang nak cari ni.. korang taw x, upax ni.. bla.. bla.. bla aku membebel pda kawan2 aku pasal u-pax..
jom2.. (membe thn telinge dengan bebelan aku.. kui2)

aku pon dgn cepat nye memilih nombor upax n g fotostat ic untuk activate kn sim upax tu.. tetiba... dik x boleh register la nombor baru upax adik ni..
kenapa kak..?
erm.. adik da ada nombor upax ke sblum ni..?
ade dah.. sy beli untuk akak sedara saya..
laa nape adik x cakap awl2.. satu sim pack utk satu ic je dik oiii..
yeke kak... laaaaa.... ~ balik ngn penuh perasaan hampa.. kenape?? kenape??

Saturday, May 23, 2009

berbuat jahat di tempat baru..

minggu lepas... minggu orientasi aku... sape sini suka minggu orientasi sila angkat tangan..?
kalu aku, aku kompem x akan sama sekali angkat tangan.. minggu orientasi minggu yang sgt2 memenat kan.. n membebankan..

minggu orientasi aku seminggu.. normal la kn sminggu isnin sampai sabtu.. tapi disebabkn kmalasan di orientasi oleh AJKO2 yg ade, hari jumaat ak jumpe HEP ..minx balik..ade urursn penting.. alasn nya nk wat lesen P.. kuang2..stlh penat mengenyit mate kat HEP aku dibenarkn balik..

kemudian aku balik tepat jam 2 ptg dr matrik..

endah nya dunia...... dpt balik umah....

betul2 ho liau....

moral : jgn berbuat jahat di tmpat baru... takot2 kantoi.. lu pikir la sindri k..

Sunday, May 10, 2009

perasaan gembire menjadi blogger..

woww.. coolll...!!!

perasaan aku bila pertama kali bjye membuat blog..
so slmat melayari blog ku yg penuh kesengalan ini..
arigato gozaimas..!